Opinie o tym, żeby ograniczyć spożycie jajek do trzech, dwóch, czy też jednego w tygodniu chyba na jakiś czas ucichły, z pewnością by za jakiś czas powrócić ze wzmożoną siłą. Ja w czasie tego oczekiwania korzystam z okazji i jem jajka często i to w różnej postaci. Ostatnio najchętniej gotowane, ponieważ są zdrowsze niż smażone (zagotowuję wodę razem z jajkami w środku i gotuję jeszcze 5 minut, żółtko jest ścięte, ale przyjemnie miękkie).
Każdy smak z czasem się przejada, dlatego lubimy zmieniać rodzaj chleba, który spożywamy, albo wodę którą kupujemy. Lubimy urozmaicenia, dlatego zmieniamy dodatki do kanapek, wodę pijemy z syropem itd. Również sposoby jedzenia jajek zmieniajmy na różne sposoby. Jednym z nich może być poniższy bardzo prosty przepis :).
Przepis:
Składniki:
| Przygotowanie:
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz